Juadah berbuka

Juadah berbuka смотреть последние обновления за сегодня на .

KOMPILASI 5 RESEPI BERBUKA PUASA KHAIRULAMING

61797
778
12
00:07:06
14.04.2021

Kredit : Instagram 🤍 khairulaming 1) Ayam Bakar Madu 2) Ayam Masak Kicap Pedas 3) Daging Harimau Menangis 4) Daging Masak Kicap 5) Murtabak Mini

Resepi Mee Goreng Basah | Masakan kampung | Juadah berbuka

111
9
1
00:05:05
23.04.2021

Assalamualaikum,zira kongsikan resepi masakan mee goreng basah..Selamat mencuba guysss...Jangan lupa subscribe untuk tengok resepi seterusnya😍😍

KOMPILASI 5 RESEPI AYAM UNTUK BUKA PUASA

127374
1272
16
00:04:40
25.05.2018

KOMPILASI 5 RESEPI AYAM UNTUK BUKA PUASA 1) AYAM MASAK HALIA Resepi: - 1/3 ekor ayam (disalut 2 sk garam dan 1 sk kunyit) - 1 inci halia - 2 ulas bawang putih - 1/2 biji bawang besar - 1 sb sos tiram - 1 sb kicap cair - 1 sk lada hitam - 1/2 cawan air - 1.5 sk tepung jagung (dicampur dengan sedikit air) - 1/2 sk garam - 1 batang daun bawang - 1 biji cili merah 2) AYAM PAPRIK ALA THAI Resepi: - 250g dada ayam (salut dgn 1 sb sos ikan/1 sk garam dan 1 sk kunyit) - 1.5 sb cili kisar - 1 sb sos tomato - 2 sb sos cili - 1 sb sos tiram - 1 sb sos ikan - 1 sb pes cili thai - 3 ulas bawang putih - 6 -7 helai daun limau (dicarik) - 2 batang serai - 1/2 biji bawang holland - 5 biji cili api - sayuran pilihan (kami guna jagung kecil,kobis bunga & kacang panjang) - 1/2 cwn air atau lebih - 1 sk kicap - sedikit gula dan garam 3) AYAM MASAK KICAP Resepi: - 1/3 ekor ayam (disalut 2 sk garam dan 1 sk kunyit) - 8 biji cili api - 1 biji tomato - 1 biji bawang besar - 1 sb sos cili - 4 sb kicap manis - 1 sk garam - 1 sk kunyit serbuk 4) AYAM MASAK MERAH Resepi: - 1/3 ekor ayam (dipotong kecil) - 1/2 biji bawang holland - 5 biji cili api - 1 batang kulit kayu manis - 2 biji buah pelaga - 2 kuntum bunga cengkih - 1 kuntum bunga lawang - 1 sb sos cili - 1/2 sb sos tomato - 1 keping asam keping - 1 biji tomato - 1/2 cawan air - 1 sk garam - 1 sb gula melaka Bahan kisar: - 1/3 biji bawang merah (saiz besar) - 4 ulas bawang putih - 1 batang serai - 1/2 inci lengkuas - 1/2 inci halia - 1/2 inci kunyit hidup - 3 sb cili kisar - sedikit air 5) AYAM ALA GENERAL TSO Resepi: - 1 bahagian dada ayam - 1 sk garam - 1/2 biji telur - 5 sb tepung jagung + 1 sk garam + 1 sk tepung penaik - 1.5 sb gula - 3 sb cuka - 1 sb kicap masin - 1 sb sambal belacan - 3 ulas bawang putih - 3 sb chilli oil (minyak cili) - 1 sk tepung jagung + sedikit air - 2 sb daun bawang - biji bijan (optional) - 1/2 kiub ayam - 1/3 cawan air #generaltsochicken #ayammasakhalia #ayammasakmerah #ayammasakkicap #ayampaprik

TOP 10 JUADAH BERBUKA DI MALAYSIA

840
4
0
00:06:39
18.04.2021

VIDEO SOURCES 10. Limau Nipis 🤍 9. Geng Makan 🤍 8. Tekak Diva Studio 🤍 7. ex rider 🤍 6. Port Resepi 🤍 5. Netta's Kitchen 🤍 4. cik dadida 🤍 3. Sarahan Channel 🤍 2. Cik Lyz 🤍 1. Rezeki Dapur Kita 🤍 juadah berbuka puasa juadah berbuka puasa 2021 juadah berbuka puasa simple juadah berbuka puasa yang sihat juadah berbuka puasa untuk diet juadah berbuka puasa selain nasi juadah berbuka puasa paling popular juadah berbuka puasa di bazar ramadhan juadah air berbuka puasa juadah berbuka puasa ayam aneka juadah berbuka puasa bertukar juadah berbuka puasa cadangan juadah berbuka puasa contoh juadah berbuka puasa juadah berbuka puasa diet juadah berbuka puasa delivery juadah berbuka puasa in english gambar juadah berbuka puasa gambar juadah berbuka juadah berbuka puasa 30 hari hidangan juadah berbuka idea juadah berbuka puasa idea juadah berbuka jualan juadah berbuka puasa jenis juadah berbuka puasa juadah berbuka kuih muih juadah kuih berbuka puasa juadah kuih berbuka puasa yang simple juadah berbuka puasa kuih muih juadah berbuka puasa kelantan koleksi juadah berbuka puasa juadah lauk berbuka puasa juadah minuman berbuka puasa juadah mudah berbuka puasa juadah menu berbuka puasa juadah kuih muih berbuka puasa menu juadah berbuka masakan juadah berbuka puasa memberi juadah berbuka puasa juadah berbuka puasa nasi juadah berbuka online juadah berbuka puasa online juadah berbuka resepi juadah ringkas berbuka puasa juadah ringan berbuka puasa juadah berbuka puasa resepi resipi juadah berbuka puasa resepi juadah berbuka puasa yang sihat juadah berbuka simple juadah sihat berbuka puasa juadah berbuka yang simple juadah berbuka puasa singapore senarai juadah berbuka puasa juadah untuk berbuka puasa juadah untuk berbuka juadah air untuk berbuka juadah berbuka viral www juadah berbuka puasa juadah berbuka puasa 2020 resepi juadah berbuka puasa 2020 puasa 2021 puasa ramadhan 2021 puasa 2021 malaysia puasa malaysia puasa 2020 puasa ramadhan puasa sebelum ramadhan puasa 2021 jatuh pada tanggal puasa ayyamul bidh puasa april 2021 puasa ayyamul bidh 2021 puasa arafah puasa air puasa ambil darah puasa ayyamul bidh rajab puasa asyura do a puasa rajab do a puasa senin kamis do a puasa bulan rajab do a puasa do a puasa nisfu sya ban do a puasa sya ban do a puasa 1 rajab do a puasa syawal puasa bila puasa berapa hari lagi puasa bulan rejab puasa bermula 2021 puasa bulan ramadhan puasa berapa hari lagi 2021 puasa bulan rejab 2021 puasa bulan sya'ban b inggris puasa puasa b inggrisnya puasa b arab b jawa puasa b inggris buka puasa bulan puasa b sunda puasa b di b.arab tentang puasa puasa countdown puasa caption puasa cabut gigi puasa cek darah puasa calendar puasa cara lisa surihani puasa christian puasa calendar 2021 c peptide puasa puasa date puasa date 2021 puasa dalam islam puasa di bulan rejab puasa di malaysia 2021 puasa daud puasa dalam al quran puasa di indonesia puasa d bulan rejab puasa dibulan sya'ban d dimer puasa puasa d bulan rajab puasa d hari jumat puasa di bulan muharram puasa d hari kelahiran puasa di bulan rajab puasa esok puasa esok hari puasa esok 2021 puasa enam puasa ester puasa eating time puasa enam makruh puasa ester berapa hari e buka puasa ebook puasa ebook tentang puasa puasa fidyah puasa first day 2021 puasa fardhu puasa food puasa first day puasa for 2021 puasa fidyah adalah puasa februari 2021 ramadan 2021 ramadan 2021 selangor ramadan 2021 kuala lumpur ramadan 2021 malaysia ramadan countdown ramadan 2020 ramadan kareem ramadan 2022 ramadan atau ramadhan ramadan al mubarak ramadan activities ramadan al kareem ramadan arabic ramadan around the corner a ramadan etiquette guide for non-muslims a ramadan like no other a ramadan greeting a ramadan story a ramadan poem a ramadan prayer a ramadan message ramadan buffet 2021 ramadan background ramadan bazaar ramadan buffet ramadhan berapa hari lagi ramadan banner ramadan background wallpaper ramadan bazaar 2021 ramadan b. hussein ramadan b b 100 wesh ramadan 2020 b 100 wesh ramadan dj a.b ramadan isam b ramadan i københavn isam b ramadan sang isam b ramadan i københavn tekst ramadan calendar 2021 ramadan checklist ramadan countdown malaysia ramadan calendar 2021 malaysia ramadan calendar ramadan coming soon ramadan checklist pdf ramadan c

Resepi Murtabak Ayam dengan CHEESE | tak perlu tebar roti | juadah berbuka puasa | mudah dan sedap

1121
120
29
00:05:00
17.04.2021

#ramadhan #ramadan #berbuka #puasa #murtabak #cheese Murtabak Ayam dengan Cheese | juadah berbuka puasa | mudah dan sedap | khas ramadhan / ramadan Murtabak Ayam dengan Cheese Bahan-bahan 16 keping kulit popia 1 biji bawang besar Holland (potong dadu) 1 cawan daging ayam(potong kecil) 3 sudu besar rempah kari daging 1 tangkai daun kari 3 biji kentang(potong dadu) 3 biji telur ayam Kepingan cheese(6-8 keping) Garam secukupnya music by: winter mood

Lebih 160 Gerai dan 1000 Menu Juadah Berbuka! | Destinasi Bazar Bersama Fendi

207083
2690
266
00:30:23
11.04.2022

Selamat Datang ke siri baharu Destinasi TV sempena bulan Ramadan ini! Kali ini Fendi terjah ke Bazar Ramadan Putrajaya. Pelbagai jenis makanan yang menarik dan anda patut cuba ketika berkunjung ke sini. Kawasan bazar yang luas dan tersusun menjadi tarikan orang ramai untuk membeli juadah berbuka puasa di sini. Nak tahu lagi Bazar mana Fendi akan pergi lepas ini? Jangan lupa komen dan subscribe kami okay! 🤩 📍 Lokasi » Bazar Ramadhan Putrajaya, Persiaran Perdana, Presint 3, Putrajaya ⏰ Bermula jam 3.00 petang Bermula pada tahun 2017, Destinasi TV melihat budaya kulinari dan darmawisata sebagai pintu kepada sejarah, tradisi dan evolusi masyarakat tempatan. Destinasi TV menghasilkan siri video digital yang menghiburkan, mendidik dan berkualiti tinggi untuk tayangan umum secara percuma di platform seperti Youtube, Facebook, Instagram, IFlix dan Dim Sum. Destinasi TV terkenal dengan siri video digital seperti “Mat Salleh Cari Makan”, “Kembara Ramadan Rhys”, “Pilihan Terbaik”, “Sembang Bros”, “The Nasi Lemak Show”, dan “Trek Artisan”.

30 HARI 30 JENIS JUADAH BERBUKA PUASA

5263
42
1
00:03:43
11.05.2020

Kuih yang sering dicari sepanjang bulan ramadhan. Ada kuih yang hanya boleh dijumpai semasa bulan ramadhan. Disini saya kongsikan 30 jenis kuih yang sering dicari sepanjang ramadhan. 1 hari 1 jenis kuih.

5 Makanan Syurga Kalau Boleh Ada Dalam Juadah Berbuka Puasa Kita - Ustaz Badlishah Alauddin

103162
1753
63
00:10:01
09.04.2022

5 Makanan Syurga Kalau Boleh Ada Dalam Juadah Berbuka Puasa Kita - Ustaz Badlishah Alauddin Buku Motivasi Terbaik Ustaz Badlishah Alauddin 👉 🤍

BAZAR RAMADAN STADIUM SHAH ALAM..Bazar Paling Dasyat Di Shah Alam

271532
3018
256
00:18:46
07.04.2022

Hai assalamualaikum semua, Kali ni paiz nk bawak korang semua ke salah satu bazar paling hardcore di shah alam, iaitu BAZAR RAMADHAN STADIUM SHAH ALAM..Dekat sini korang harus jaga nafsu serakah sebab terdapat banyak juadah berbuka yang memang sedap dan mengancam jiwa. Video kali ni paiz malas nk cakap2 tanya peniaga sebab banyak sgt gerai..kang pengsan tgh jalan kang..haha jom layan Aku ni suka makan..kawan-kawan social media aku suggest aku untuk buat satu youtube channel makan. Sebelum ni aku asik tengok channel-channel berjaya seperti Issac Osman, Padu Beb, Syedot Asmr, Warung Hunter..selain itu, aku pun selalu layan video masak seperti Che Nom, Sugu Pavitra dan lain-lain.Dalam masa yang sama, aku juga dapat promote dekat korang semua mana port makan yang best, selain dapat membantu peniagaan orang kita macam yang Azfar Badrul & Isa Isarb. Lapar ? tak tahu makan dimana? Korang suka makan ape? Burger, Nasi Kandar, Tomyam, Nasi Lemak, Satay, Nasi Kerabu, Nasi Dagang, Nasi Kak Wok, Pizza, Ikan Bakar, Makanan Korea, Seafood, Cendol, Icecream, Nasi Ayam, Steak, Kambing Bakar, Lamb Chop, Ayam Penyet, Pasta, Spagetti, Pasta, Sushi, Cake, Lemang, Masak Lemak Cili Api, Asam Pedas, Roti Canai, Naan Cheese,Mee Kari, Mee Jawa, Samyang, Magie, Nasi Minyak, Durian, Lasagna, Pulut Kuning, Sup Gearbox, Rojak, ABC, Mee Goreng, Kueteaw, Mihun Follow je aku untuk video tempat makan menarik setiap minggu Youtube : 🤍 Instagram : 🤍 Facebook : 🤍 Nak kami review restoran atau makanan anda? Hubungi di talian: Faiz : 0192152614 Email : melantakchannel🤍gmail.com Kelengkapan Rakaman & Editing - GoPro 5 - Smartphone Huawei P30 pro - Adobe Premiere CC 2019 - Adobe Photoshop CC 2019 - Adobe After Effect CC 2019 #melantakbeb #bazarramadhanstadium #bazar #berbuka

Resepi Agar-Agar Santan Gula Melaka Berlumut | Juadah Berbuka Puasa | Agar-Agar Mudah Dan Sedap

41528
437
25
00:03:30
02.05.2021

Resepi Agar-Agar Santan Gula Melaka Berlumut | Juadah Berbuka Puasa | Agar-Agar Mudah Dan Sedap - Link Video: 🤍 - Bahan-bahan: 1 cup santan 1 ½ cup air 1 biji telur 2 ½ cup air 240 gram gula melaka 1 helai daun pandan 1 tsp garam 10 gram agar-agar serbuk Jika video ini bermanfaat, sila LIKE, KOMEN, SHARE & SUBSCRIBE!! - Video Sebelumnya: 🤍 - Jom Follow Kami: Youtube: 🤍 Instagram: 🤍 Facebook: 🤍 Website: 🤍 - #agaragarsantangulamelaka #agaragarsantan #dessert - Resepi agar-agar gula melaka | sedap&mudah | lemak Manis Agar-Agar Santan Gula Melaka | Sedap Makan Sejuk-sejuk Agar Agar Santan Gula Melaka Tanpa Telur TIPS berlapis | sukatan cawan | agar² santan malina lina pg Resepi Agar-Agar Santan Gula Merah | Sukatan Cawan Agar-Agar Santan Gula Melaka I Mudah dan Sedap Sesuai untuk anak-anak AGAR-AGAR SANTAN GULA MERAH 4 BAHAN (TANPA TELUR). delicious brown sugar jelly recipe Agar-agar Lumut Gula Merah, Pencuci Mulut Berbuka Puasa AGAR-AGAR SANTAN GULA MELAKA AGAR-AGAR SANTAN GULA MERAH | BROWN SUGAR JELLY | sukatan cawan PUDING LUMUT GULA MERAH Agar agar lumut | Resepi simple agar agar lumut pandan Agar-agar Santan Gula Merah

Resepi Daging Air Asam Yang Simple | Sesuai Untuk Juadah Berbuka Puasa

20031
328
59
00:02:48
16.04.2021

Bahan bahan daging air asam Bahan kisar 2 biji bawang merah 1 biji buah tomato 1 inci belacan Bahan hiris 1 biji hirisan bawang merah 1/2 biji hirisan bawang holland 1/2 biji hirisan bawang holland Cili padi Perahan limau nipis Kulit limau nipis air asam jawa secukup nya Garam dan gula secukup rasa #dagingairasam #resepiairasam

CARA BUAT PUDING SAGU LAICI, JUADAH BERBUKA PUASA

6580
177
43
00:08:57
03.04.2022

#puding,#sagu,#jjcm,

Badak Berendam dan Puteri Mandi paling SEDAP | Juadah Berbuka Puasa di Bulan Ramadhan

8155
146
30
00:05:36
17.04.2020

Badak Berendam dan Puteri Mandi paling SEDAP | Juadah Berbuka Puasa di Bulan Ramadhan. Korang kena cuba resepi mudah ni. Saya memang suka betul dua kuih ni. terima kasih kerana sudi menonton. Jangan lupa subscribe channel ini. Daily Beetle by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution licence ( 🤍 ) Source: 🤍 Artist: 🤍

RESEPI HARI INI | KUEYTIAW KUAH | juadah berbuka puasa | anak-anak nak makan selain dari nasi

79
13
5
00:07:50
05.04.2022

Resepi hari ini ialah KUEYTIAW KUAH. Hidangan ini sesuai untuk 5 - 6 orang makan. bahan-bahannya *bahan kisar - 1 biji bawang besar 6 ulas bawang putih 3 sudu besar cili kisar 2 senduk sos cili 1½ senduk sos tiram ¼ ekor ayam (dipotong kecil) 2½ jug kecil air ½ biji lobak merah (dipotong) 2 sudu besar garam 2 sudu besar perencah 'secukup rasa' 7 sudu besar gula 1 mangkuk kecil bunga kobis 1 mangkuk kecil bebola ikan 4 biji anak jagung (dipotong) 10 ekor udang 1 pokok sawi (dipotong) 4 biji telur ayam 1 biji tomato (dipotong) 2 bungkus kueytiaw (dicelur sebentar dengan air panas) UNTUK MEMEKATKAN KUAH 2 sudu besar tepung jagung (dibancuh dengan air) Selamat mencuba dan semoga terhibur Selamat berpuasa. Nantikan resepi - resepi terbaru dari kami... #resepihariini #kueytiawkuah #puasa

Kuih Bakar | Kuih-Muih Juadah Berbuka Puasa 2022

47
4
1
00:04:52
10.04.2022

#kukinglicious #kuihbakar #ramadan2022 #puasa2022 #kuihmuih

Lebih 150 juadah berbuka di Bazar Ramadan Mydin, meriahnya!

2021
16
1
00:02:33
02.04.2022

Dua tahun kita tak dapat menikmati keseronokan membeli di Bazar Ramadan, tahun ini bazar kembali. Jom kita serang Bazar Ramadan Mydin bermula 1 Ramadan ini. Kredit muzik : Artlist

Puding Mangga Sagu Juadah berbuka puasa paling lazat | Mango Sago Pudding

359
23
18
00:10:41
29.03.2022

Resepi yang sangat sedap dan mudah. Berkongsi resepi keluarga sambil menikmati keindahan alam semulajadi di Mak Intan's Garden dengan kehijauan dedaunan, warna-warni bunga, kicauan burung-burung dan bunyi air yang mendamaikan. Bahan-bahan untuk menghasilkan PUDING MANGGA SAGU ini ialah: Jelly magga: 1 bungkus Nutrijell mangga 150g gula 700ml air Kuah kastad: 2 tin susu sejat (susu cair) 1 1/2 tin air 1 cwn susu pekat manis 2 sb tpg jagung 1 biji puri mangga Sagu: 100g sagu 1 litre air Mangga potong kiub Nata de coco English description (Turn on captions for english subtitles): Sharing recipes while enjoying the beauty of nature in Intan's garden with the serene greenery, colourful flowers, birds chirping and the calming sound of the water flowing. The ingredients to make this delicious MANGO SAGO PUDDING are: Mango Jelly: 1 sachet Nutrijell mango 150g sugar 700ml water Custard: 2 can evaporated milk or creamer 1 1/2 can water 1 cup condensed milk 2 tbsp cornflour 1 mango puree Sago: 100g sago 1 litre water Mango cubed Nata de coco Happy trying and don't forget to subscribe! #cookinginnature

MEE GORENG MAMAK || ENAK JUADAH BERBUKA PUASA ❗❗

171
75
49
00:02:58
10.04.2022

Mee goreng Mamak ( utk 3 orang makan) Bahan2: - 1 bungkus mee kuning - sedikit daging/ayam - 3sb cili kisar - 2sb bwg putih (kisar) - 3sb bwg merah (kisar) - 4sb kicap manis - 2sb sos tiram - 2sb cili sos - 1sb kicap pekat - 3biji telur ayam - garam & perisa tambahan - 2-4 keping tauhu kering Boleh tambah sayur (sawi/taugeh) Cara2nya: 1. Panaskan minyak masak kemudian Tumiskan cili kisar & bawang hingga sampai garing. 2. Masukan daging dan segala sos dan kicap. 3. Perisakan sedikit garam & serbuk perasa. Kemudian masuk mee dan Gaul sebati... 4. Pecah kan telur ...baru gaul dgn mee dan masuk tauhu kering. jika suka sayur boleh campur sekali #meegorengmamak #meegoreng #menubukapuasa #ramadan #juadahberbuka #meegoreng #simplemenu #ramadhan2022

RESEPI CORN DOG CHEESE POTATO - MOZZARELLA | JUADAH BERBUKA

67
1
0
00:07:51
01.05.2022

#corndog #cheese #opahrobinah Keywords: corndog cheese, kentang, putar, hot dog, sausage, sosej, snack, mayo, cheese tarik

Bubur Lambuk Daging Johor Sedap Secukup Rasa - Juadah Berbuka Puasa

1486
29
0
00:08:07
10.05.2020

Cara membuat bubur lambuk daging secukup rasa untuk hidangan berbuka puasa. #resepibuburlambukdaging #resepi #bubur #lambuk #daging #johor #sedap #juadahberbukapuasa #juadah #berbuka #puasa

SAZALI SAMAD BELI JUADAH BERBUKA PUASA HABIS RM100+

15803
664
46
00:07:37
29.04.2021

SAZALI SAMAD BELI JUADAH BERBUKA PUASA HABIS RM100+ Alhamdulillah rezeki Allah bagi di Bulan Ramadhan untuk kami sekeluarga Jom sama sama kita support peniaga Bazar Ramadhan, kalau bukan kita siapa lagi? semoga di permudahkan segala urusan & murahkan rezeki, Amin 00:00 Intro 00:20 SAZALI SAMAD BELI JUADAH BERBUKA PUASA HABIS RM100+ Location : Savanna Executive Suite 🤍 Southville City LIKE | COMMENT | SUBSCRIBE | SHARE FOLLOW SAZALI SAMAD DI IG : 🤍 FB : 🤍 web : 🤍 EMAIL (BUSSINESS INQUIRY) sazalisamad.academy🤍gmail.com #Sazalisamad #BazarRamadhan #SouthvilleCity

Ramadan : Tamu Hotel & Suites KL sediakan aneka juadah berbuka puasa

992
4
0
00:02:23
12.04.2021

#BuletinBernama : TAMU Hotel & Suites Kuala Lumpur Suasana 🤍 27 kembali dengan tawaran ihya Ramadan, dengan menyediakan pelbagai aneka juadah berbuka puasa khas untuk anda pada bulan yang suci ini. Pelbagai juadah berbuka puasa disediakan khas memenuhi citarasa masyarakat majmuk Malaysia.

Bazar Ramadhan Sunway | Juadah Berbuka Puasa

113
10
1
00:06:58
06.05.2019

Nak beli juadah untuk berbuka puasa jom belu di bazar ramadhan sunway, setiap tahun pasti akan ada bazar ramadhan sini. Menu yang di jual pun banyak pilihan, air pun banyak jenis sampai tak larat nak beli. Tapi kena ingat belilah setakat yang nak makan sahaja, jangan mengikut nasfu, nafsu time lampar nak beli ini dan itu rasa nak beli semua yang kita nampak, tapi bila sampai rumah dan waktu berbuka puasa dah tiba masanya makan sikit je dah rasa kenyang jadilah membayirkan makanan bila beli terlalu banyak. Jadi jangan lupa beli juadah berbuka puasa di bazar ramadhan sunway, lokasi dia betul-betul bangunan sunway pyramid ( seberang jalan ). #bazarramadhan #bazarramadhansunway

JUADAH BERBUKA PUASA || BAKWAN UDANG SPESIAL || MUDAH DAN ENAK . #RizzAllina #Kulinerindonesia

167
12
6
00:17:17
10.05.2019

Menu mudah Juadah untuk berbuka puasa pada hari ini, bakwan atau Cucur udang nama malaysianya amat terkenal di indoesia (Bakwan) dan malaysia (cucur udang) enak dan mudah disediakan, sebagai penghagaan untuk korang/kalian saya share kan resep ringkas dan cara pembuatan bakwan/cucur udang ringkas dan enak pada hari ini, terima kasih ~ mencuba... RESEPI BAKWAN UDANG SPESIAL (CUCUR UDANG MALAYA) Udang ~ Secukupnya Wartel ~ Secukopnya Daun Bawang~ Secukopnya saleri ~ Secukopnya Tepung Terigu ~ 200gram Air ~ 400ml Serbuk Lada~ bubuk secukopnya Garam ~ Secukopnya Serbuk perasa ~ Secukopnya Dan minyak masak untuk menggoreng Sila subscribe like dan share channel kami #RizzAllina untuk video video menarik yang akan datang , terima kasih dan selamat menonton.

Bn4WangsaMaju - Sekitar Program Agihan Juadah Berbuka Puasa & Melawat Bazar Ramadhan 6/8/2012

357
1
0
00:03:15
08.08.2012

Datuk Shafei Abdullah (Pengerusi Barisan Nasional Bahagian Wangsa Maju/ Ketua UMNO Bahagian Wangsa Maju mengagihkan juadah berbuka puasa kepada penduduk di LRT Tmn Melawati dan melawat bazar ramadhan taman melati bersama wakil - wakil dari rukun tetangga taman melati dan UMNO bahagian Wangsa Maju pada 06/08/2012

SIMPLE SOTONG MASAK MERAH || JUADAH BERBUKA PUASA

129
4
00:02:09
03.05.2020

Jangan lupa LIKE , SHARE dan SUBSCRIBE SELAMAT MENCUBA 😊

Juadah Berbuka Puasa | Kaswi Pandan Turun Temurun | Malaysian Traditional Food

20598
230
57
00:02:10
26.04.2020

Hari ini saya nak kongsikan salah satu juadah berbuka puasa. Kaswi Pandan ini merupakan resepi turun temurun daripada opah saya dan merupakan menu juadah utama yang akan di sajikan ketika waktu berbuka atau menyambut puasa. #Kuih #BukaPuasa #Kaswi Bahan-bahan 22 helai daun pandan 3 cawan air /580g (kisar bersama daun pandan) *(maaf dalam video saya tulis 3 1/2 cawan, yg sebetulnya adalah 3 cawan) 1 cawan + 1 sb tepung gandum (180g) 1 sb tepung ubi (35g) 1 sk kapur sirih 1 1/2 cawan gula 275g Saya mula belajar membuat kuih kaswi pandan ini dari opah saya sejak berumur tujuh tahun. Kuih Kaswi Pandan ini bukan sahaja menjadi kegemaran ayah dan keluarga malah suami saya sendiri. Resepi ini juga sedikit berbeza dengan kuih kaswi pandan yang biasa kerana kuantiti tepung ubi yang digunakan juga berbeza menjadikan kuih ini cukup dengan rasa lemak dan harum daripada daun pandan. Kuih ini pada awalnya memang nampak sedikit lembek ketika baru lepas di kukus, tetapi bila di simpan di dalam peti sejuk, dia akan menjadi bentuk yang perfect dan rasa yang lembut. Untuk mengetahui cara pembuatannya, di jemput untuk menonton video. Selamat menonton. #TIPSNYA! Pastikan tempat pengukus di lapik dengan kain sebelum memulakan mengukus, untuk membantu penyerapan air berlebihan daripada jatuh ke permukaan kuih kasui (Membuatkan anda fikir kuih itu tidak masak). untuk mengetahui cara lebih lanjut mengukus kuih ini..boleh lah rujuk ke video ko swee gula melaka atau klik sahaja ke link ini 🤍 Suami Isteri : Husband Wife Si Isteri suka memasak manakala si Suami suka muzik. Video ini direkod, diolah dan diterbitkan si Isteri. Lagu ini direka, direkod dan diterbitkan oleh si Suami. Like dan Subscribe untuk video setiap minggu :) The wife loves to cook while the husband loves music. The video is recorded, edited and produced by the wife. The song is composed, recorded and produced by the husband. Like and Subscribe for more videos every week :) Free Stock Footage by 🤍 suamiisteri 2020 all right reserved.

KETUPAT SOTONG UNTUK JUADAH BERBUKA PUASA#ketupatsotong#ramadhan #menuberbukapuasa #menuberbuka

118
24
38
00:02:09
18.04.2022

#ketupasotong #menuberbukapuasa #menuberbuka

Juadah berbuka puasa

21
0
0
00:06:47
29.05.2020

Disediakan oleh, Nur Qamarina bt Kamarul

Pusat Darah Negara sedia juadah berbuka puasa percuma kepada penderma

11
0
0
00:00:46
21.04.2022

Pusat Darah Negara (PDN) menyediakan juadah berbuka puasa secara percuma buat semua penderma darah sepanjang Ramadan ini. Inisiatif itu bagi menarik lebih ramai penderma darah terutama dalam kalangan umat Islam. Usaha tersebut juga diharap dapat meningkatkan jumlah bekalan darah PDN yang kini mengalami penyusutan sehingga 30 peratus dari awal Ramadan. Selain di PDN dan tiga lokasi lain, pihaknya turut menganjurkan Kempen Derma Darah secara bergerak di pelbagai lokasi termasuk masjid.

Masakan Juadah Berbuka Puasa MINGGU TERAKHIR

2
0
0
00:02:42
16.05.2020

MINGGU TERAKHIR Created using Powtoon Free sign up at 🤍 Create animated videos and animated presentations for free. PowToon is a free tool that allows you to develop cool animated clips and animated presentations for your website, office meeting, sales pitch, nonprofit fundraiser, product launch, video resume, or anything else you could use an animated explainer video. PowToon's animation templates help you create animated presentations and animated explainer videos from scratch. Anyone can produce awesome animations quickly with PowToon, without the cost or hassle other professional animation services require.

juadah berbuka 15ramadhan

17
12
3
00:08:45
18.04.2022

#iftar #ramadhan #3menu #berbukapuasa #happyfamily #ramadhankareem #15ramadhan

Pajeri Rambutan | Juadah Berbuka Puasa | Pajeri Buah

721
14
2
00:02:42
04.05.2020

#pajerirambutan #pajeribuah

🇲🇾🇮🇩 ORANG MALAYSIA CITARASA MINANGKABAU | Jom Ikuti Saya Sediakan Juadah Berbuka Puasa! ☺️❤️

2986
112
41
00:23:01
06.04.2022

Sesekali kena juga makan pedas gulai minang untuk recharge diri dan melestarikan kuliner minang tidak kira dimana berada. Salam Ramadhan dan selamat menjalani ibadah puasa buat semua sahabat subscriber dan viewer NOHAS TV!!!

Bubur lambuk juadah berbuka puasa yang sangat enak

647
12
0
00:04:35
17.04.2021

Bubur dari beras, daging /ayam, rempah khas dan sedikit sayuran

Ayam Masak Bali | Masakan kampung | Juadah Berbuka

225
15
5
00:04:22
20.04.2021

Assalamualaikum.zira kongsikan masakan Ayam Masak Bali..Selamat mencuba guysss..Jangan lupa tekan subscribe tauuu♥️♥️

Назад
Что ищут прямо сейчас на
juadah berbuka mandy lee アリーナ canis novi god hd android news slip Концепция общественной безопасности налаштувати канали Radeon Gadi RCA Records Label انتهاكات الحوثيين bins передачи советского телевидения бисквитный торт с заварным кремом рецепт нереальный улов ατρομητος курс видеомейкер самые надежные авто история успеха амазон